Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Nagy bejelentéssel indult a csütörtök, új légijárat indul Budapest és Kína között

Szijjártó Péter külügyminiszter számolt be arról, hogy a China Southern Airlines légijáratot indít Budapest és Kuangcsou között.k

...svg content...Fotó: Unsplash/Tianlei Wu
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyarország és Kína között szoros a kapcsolat, ami gazdasági szinteken alapul. A koronavírus idején még szorosabbá vált a két ország közötti együttműködés, melynek köszönhetően az elsők között kaphattak vakcinákat a magyarok, amik sok életet mentettek meg.

Ezúttal a turizmus kapcsán tett bejelentést Szijjártó Péter külügyminiszter, miszerint a China Southern Airlines légijáratot indít Budapest és Kuangcsou között. Ennek köszönhetően Magyarország és Kína között immáron heti 17 légijárat fog közlekedni, ami egyúttal listavezetővé teszi országunkat a közép-európai térségben.

A világ egyik legnagyobb légitársaságáról beszélhetünk a China Southern Airlines esetében, aminek első gépe várhatóan június 27-lén szállhat majd fel, és heti négy alkalommal lehet repülni Kuangcsou és Budapest között. Kuangcsou egy mintegy 15 milliós metropolisz, amit a keleti világ gyáraként is emlegetnek.

A világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD, a világ egyik legnagyobb IT-cége, a Huawei, illetve a ZTE, a Sunwoda és az Eve Energy is ott húzta fel a kínai gyárát. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a gazdaság jövőbeni növekedésének egyik fontos alappillére a hazánk és Kína közötti gazdasági kapcsolatok fejlődése.

„Ezért a mostani bejelentés újabb erőforrást, újabb mérföldkövet jelent ebben az együttműködésben. Sőt, van egy másik jelentősége is ezen légijárat indításának, hiszen innentől kezdve Budapest és a nagy kínai városok között heti tizenhét légijárat fog közlekedni, ami Közép-Európában abszolút listavezetővé tesz minket.”

Liner/MTI