Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,34 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,802 $

Szigorúan őrzött börtönt kellett evakuálni Kanadában erdőtüzek miatt

Az evakuálás sikeres volt.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Kanadai fegyveres erők/VanPutten
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP beszámolója szerint a kanadai Québecben tomboló masszív erdőtüzek miatt evakuálni kellett a rabokat egy szigorúan őrzött börtönből. Ezt vasárnap a szövetségi büntetés-végrehajtási hatóságok is megerősítették, megjegyezve, hogy a heves szélmozgás folyamatosan nehezíti a Port-Cartier várostól északra lévő lángok elleni küzdelmet.

A Kanadai Büntetés-végrehajtási Szolgálat közölte, hogy az evakuálási parancsot pénteken adták ki, és a rabokat azóta más biztonságos szövetségi büntetés-végrehajtási intézetekbe szállították: Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

„Az evakuálás végrehajtása érdekében partnereinkkel együtt intézkedéseket hoztunk, hogy fenntartsuk a személyzetünk, a lakosság és a gondozásunkban és őrizetünkben lévő elítéltek biztonságát.”

A Port-Cartier intézethez számos hírhedt bűnöző kötődik, köztük a sorozatgyilkos Robert Pickton, aki május végén vesztette életét, miután egy másik rab bántalmazta a börtönben. A Côte-Nord régióban fekvő város tisztviselői pénteken bejelentették, hogy a tüzek miatt szükségállapotot hirdettek, s elrendelték mintegy ezer lakos evakuálását három meghatározott területről.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.