18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,32 Ft
Euró
393,00 Ft
Font
459,69 Ft
Bitcoin
67,275 $

Szexuális visszaélés miatt nyomoznak egy fővárosi gyermekotthonban

A vizsgálatok szerint az otthon vezetője tudott az esetről, ám nem tettek feljelentést.

Fotó: illusztráció | unsplash
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint kiderült, a Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon egyik lakója 2023 nyarán szökést tervezett az intézményből. Ebben ajánlott fel segítséget számára az otthon egyik felügyelője, cserébe azt kérte a kiskorú lánytól, hogy létesítsen vele szexuális kapcsolatot.

Később az ügy kapcsán ombudsmani vizsgálatot rendeltek el, melynek során megállapították, hogy a gyermekotthon vezetősége tudott az esetről. A kiskorú lányt is meghallgatták, és jegyzőkönyvbe foglalták, hogy a felügyelő szexuális kapcsolatba lépett vele. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A vezetőség azonban úgy döntött, hogy nem tesznek feljelentést, mivel az rossz hírét keltené az otthonnak. A gyermekfelügyelőt ugyan kirúgták a munkahelyéről, ám az alapvető jogok biztosa szerint ez nem volt elegendő intézkedés és a feljelentést nem mellőzhették volna.

Ebben az esetben ugyanis a büntetőjogi felelősség megállapítása arra is kiterjedhet, hogy a felügyelőt máskor ne alkalmazhassák ehhez hasonló munkakörben – számolt be róla a Népszava. Az ügyben most a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz, szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt.

Az ORFK közleménye szerint a nyomozás még folyamatban van, ezért bővebb tájékoztatást egyelőre nem adtak, gyanúsítotti kihallgatásra pedig mindeddig nem került sor. Az ügy kapcsán az intézményfenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság nem reagált.