Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,871 $

Rövidesen kiderül, megismétlik-e a főpolgármester-választást

A tervek szerint legkésőbb szerdán fény derül arra, hogy lesz-e új választás, vagy sem.

...svg content...Fotó: MTI/Lehoczky Péter
Belpolitika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A vg.hu információi szerint legkésőbb szerdán kiderül, hogy lesz-e új főpolgármester-választás. Az általános választójogi törvény alapján amennyiben a választási bizottság vagy a bíróság megismételteti a szavazást, úgy az erről szóló határozatában az ismételt szavazást a megismételtetett szavazás napját követő harminc napon belüli időpontra tűzi ki.

A Kúriának két fontos kérdésben is döntést kell hoznia: az egyik, hogy megsemmisíti-e a főpolgármester-választás eredményét, s egyúttal kitűzi a megismételt szavazás időpontját az egész városban; illetve hogy Budapest IV. és VII. kerületében írjanak-e ki új szavazást. Soron kívül Karácsony Gergely ismét kiakadt a Magyar Nagydíj alatt repkedő helikopterek miatt

Mint ismert, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is fellebbeztek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) által június 14-én kihirdetett végeredmény ellen. Legkésőbb szerdán tehát kiderül, hogy a Kúria elfogadja vagy elutasítja a fellebbezéseket.

Amennyiben új választás kisírásáról döntenek, úgy az lesz a legfontosabb kérdés, hogy mikor lesz az új szavazás: a választási törvény alapján a legkésőbbi időpont július 7., ami azt jelenti, hogy alig másfél héten belül le kellene bonyolítani az új választást.

Csípős választ kapott Karácsony Gergely az F1-es helikopteres posztjára

Kőrösi Koppány fejlesztéspolitikai szakértő sem hagyta szó nélkül Karácsony Gergely legutóbbi posztját, ami ezúttal a Magyar Nagydíjról szólt.