Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Szentkirályi Alexandra: a budapesti menüt Gyurcsány főzte meg, hiába Karácsony tálalja

A volt kormányszóvivő szerint „ha az embernek romlott ételt adnak az étteremben, akkor nem a felszolgálóval, hanem a szakáccsal vitatkozik”.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje egy interjúban a fővárosi közlekedéssel kapcsolatban megemlítette, hogy a jelenlegi főpolgármester tervei szerint mintegy 440 ezer 10 évnél idősebb autót tiltanának ki Budapestről. Ám szerinte ezzel „szétvernék” Budapest közlekedését és „az ország gazdasági motorját”, egyúttal azt látja, hogy Karácsony Gergelyék miatt „mára mindenki ideges, aki közlekedni akar”, hiszen összeugrasztották a kerékpárosokat az autósokkal, de a gyalogosoknak sem lett jó.

Szentkirályi Alexandra szerint végre kellett volna hajtani a korábban ígért kötöttpályás közlekedési fejlesztéseket, ezekkel érdemben csökkenteni lehetne az autós forgalmat, ezenkívül őrzött P+R parkolók felépítését szorgalmazta a főváros határában. Mint mondta, megválasztása esetén nagy lendülettel vágna bele a munkába, hogy a budapestiek egy olyan városban élhessenek, amilyet megérdemelnek. A hajléktalanhelyzet kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy az tarthatatlan, de a főpolgármester erről sem vesz tudomást. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Elmondása szerint ő a problémát humánusan, de rendpárti módon kezelné, majd kiemelte: a közterek nem vécék, a villamos nem hajléktalanszálló, az utca nem kocsma. „Egy nagyvárosban az együttélés szabályait mindenkinek be kell tartania” – jelentette ki a volt kormányszóvivő, aki megválasztása esetén a köztisztaságra szánt források megduplázását, városgondnoki rendszer felállítását ígéri. Mindemellett biztos benne, hogy a mennyiségi helyett a minőségi turizmus irányába kellene elmozdulni, hozzátéve: Budapesten Karácsony Gergely városvezetése idején kulturális területen sem történt semmi.

A kormánypárti főpolgármester-jelölt példaértékűnek nevezte azt a munkát, amelyet Tarlós István vezetésével korábban végeztek, és erre kíván építeni majd a választások után is, a korábbi főpolgármester tanácsaira pedig mindig számítani fog. „Rengeteg a teendő, és nincsenek illúzióim, ingfelgyűrűs munkára készülök a választások után” – vélekedett Szentkirályi, aki szerint ugyanaz vár rá, mint 2010-ben, a Demszky-éra után Tarlós Istvánra. Mint mondta, itt az ideje az „elfáradt főpolgármester” nyugdíjazásának, aki helyett ő nagy örömmel dolgozna.

Szentkirályi Alexandra a Mandinernek adott interjúban – amelyet az MTI szemlézett – arra is kitért, hogy nagyon várja a vitát, „ha a valódi főnök”, Gyurcsány Ferenc ül vele szemben, hiszen lenne miről beszélniük Budapesttel kapcsolatban. „Ha az embernek romlott ételt adnak az étteremben, akkor nem a felszolgálóval, hanem a szakáccsal vitatkozik, és a budapesti menüt Gyurcsány Ferenc főzte meg, hiába Karácsony tálalja” – közölte.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.