Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Szélvihar: mindenhol visszavonták a harmadfokú riasztást

Fotó: Figyelmeztető tábla 2023. február 4-én a Normafánál, amely viharos időjárás miatt nem látogatható. A Normafapark igazgatósága délelőtt zárta le a területet, ahol viharos erejű szél tombol, ágak, gallyak szakadnak le a fákról, fák dőlhetnek ki. Az erdei utak jegesek, csúszósak. MTI/Lakatos Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A hivatalos tájékoztatás szerint mindenhol visszavonta a harmadfokú riasztást a meteorológiai szolgálat.

Mindenhol visszavonta a viharos szél veszélye miatt korábban kiadott harmadfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton késő délutánra. Napközben több megyére is harmadfokú riasztást adtak ki a viharos szél miatt.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Jelenleg másodfokú (narancssárga) riasztás van érvényben az erős szél miatt Fejér, Veszprém, Somogy és Baranya vármegyében. A meteorológiai szolgálat a honlapján a veszélyjelzésben azt írta, az északnyugati, északi szél fokozatosan veszít az erejéből, de estig még több helyen várható óránkénti 70-80 kilométeresnél erősebb széllökés.

Erősen viharos – 90, esetleg 100 kilométeresnél erősebb – szélrohamok még legfőképp a Dunántúli-középhegységben, a Balaton térségében és a Mecsek környékén lehetnek, de már itt is egyre inkább megszűnő, csillapodó jelleggel.

Szombat estére mindenütt jelentősen veszít erejéből a szél, de továbbra is nagy területen erős vagy viharos közeli marad, a hegyekben még helyenként lehetnek 70 kilométer/óra körüli széllökések. Vasárnap a szombatihoz képest már jóval kedvezőbb szélviszonyokra számíthatunk – írták.

(MTI)