Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Továbbra is szélsőséges időjárás sújtja Olaszországot, több iskolát be kellett zárni

Fotó: A dél-olaszországi Sant'Agata de Goti esőzések miatt megrongálódott temetője 2023. január 19-én. Földcsuszamlás miatt a sírkert mintegy 20 koporsója és 80 urnája zuhant le egy patakmederbe. MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy anyuka pedig teljesen egyedül, egy bába telefonos tanácsai mellett hozta világra a gyermekét a toszkánai San Quirico d’Orcia városában.

Ma sincs könnyű helyzetben Olaszország, hiszen az országban élőknek a szélsőséges időjárás újabb hullámával, többek között fagypont alatti hőmérséklettel, erős havazással, heves viharokkal és orkánerejű széllel kell szembenézniük.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A jelentések szerint a havazás és a nagy mennyiségű csapadék miatt több utat sem lehetett használni, emellett az ország számos részén, köztük L’Aquila és Potenza tartományokban is be kellett zárni az iskolákat.

Továbbá Amatrice városában mindössze négy óra alatt mintegy egy méter hó hullott, és 120 km/h feletti széllökések sújtották az északi Trieszt kikötővárosát – derül ki az ANSA beszámolójából.

Egy anyuka pedig teljesen egyedül, egy bába telefonos tanácsai mellett hozta világra a gyermekét a toszkánai San Quirico d’Orcia városában, ugyanis az időjárás miatt ki sem tudott lépni a házból, amikor megindult a szülés.

Egyes tudósok azonban úgy vélik, hogy ez még csak a kezdet, mivel az üvegházhatású gázok kibocsátása által okozott éghajlatváltozás miatt egyre gyakoribbá és intenzívebbé válnak majd a szélsőséges időjárási jelenségek.