Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,392 $

Aggasztó a helyzet Szegeden, sok gyerek maradhat ellátás nélkül

A városban hetek óta nincs gyermeksebészeti és traumatológiai ellátás, szinte minden gyermeket Pécsre, Debrecenbe vagy Budapestre küldenek.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Hét hete nincs gyermeksebészeti és traumatológiai ellátás Szegeden. A betegeket Pécsre, Debrecenbe vagy Budapestre küldik, ha ilyen ellátásra van szükségük, emellett úgy tudni, több mint 200 tervezett műtét maradt el eddig.

A Népszava információi szerint 40-50 akut beteget küldtek tovább távolabbi intézménybe, és mentővel sem tudnak mindenkit elszállítani, így előfordul, hogy a szülő saját gépkocsival vág neki a 175 vagy 225 kilométeres útnak. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Mint írják, eredetileg négy napos ellátási szünetről volt szó a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kijelölő határozatában, amelyre a Szegedi Tudományegyetem gyermeksebészeti klinikájának korábbi helyére való visszaköltöztetése miatt volt szükség.

Ám miután az NNGYK szembesült azokkal a körülményekkel, amelyek között a műtő korábban üzemelt, ezúttal már nem volt hajlandó ehhez az engedélyt megadni – derül ki a Népszava cikkéből.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.