Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Ritka mezopotámiai dámszarvasok jöttek világra a Szegedi Vadasparkban (videó)

Idén jelenleg négy kicsit láthatnak a vendégek a veszélyeztetett faj erdei kifutójában.

...svg content...Fotó: Facebook/Szegedi Vadaspark
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Szegedi Vadaspark a hivatalos közösségi médiás oldalán közzétett bejegyzésben tudatta az örömhírt, miszerint mezopotámiai dámszarvasok születtek az állatkertben. „Mezopotámiai borjú-boom!” – írták a Facebook-posztban, amelyhez egy videót is mellékeltek, amelyen a felnőtt egyedek mellett a borjak is láthatók.

„Kevesen tudják, hogy a vadon kipusztulással fenyegetett mezopotámiai dámszarvas második legnagyobb európai állománya a Szegedi Vadasparkban él. Ennél több csak a németországi Opel Zooban él, amely állatkert arról híres, hogy ott mentették meg a fajt a kipusztulástól a múlt század második felében” – emelik ki a bejegyzésben. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Ugyanis az ott tenyésztett állomány volt a bázisa a későbbi visszatelepítéseknek, amelyek jelenleg is folynak a Közel-Keleten. Egyébként a Vadaspark 2013 óta vesz részt az európai fajmentő tenyészprogramban, és azóta minden évben születtek borjak. Idén jelenleg négy kicsit láthatnak a vendégek a veszélyeztetett faj erdei kifutójában.

De korábban azt is megírtuk, hogy ritka szerencséje volt azoknak, akik május 7-én kilátogattak a Szegedi Vadasparkba, és délután a dél-amerikai tevefélék kifutóinál sétáltak, ugyanis a látogatóktól pár lépésre jött világra az állatkert alpaka csikója: az újszülött törpe víziló után most alpakabébivel bővült a Szegedi Vadaspark.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.