Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,612 $

Százmillióba is belekerülhet egy jobb állapotú ház Budapesten

Roppant drágák a kertes házak a fővárosban, a felújítandó ingatlanok továbbra sem túl népszerűek.

Fotó: unsplash | illusztráció
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A vásárlók általában azokat az ingatlanokat részesítik előnyben, melyek jobb állapotúak, költözhetők, ugyanakkor számításba kell venni, hogy Budapesten ezek esetében a belépő valahol 70-80 millió forint körül alakul, a határ pedig a csillagos ég.

Ha kissé részletesebben nézzük az árakat, Zuglóban például 100 millió forint alatt gyakorlatilag nincs lehetőség kertes házra, ez az összeghatár kis túlzással a telekár. A XVI. kerületben már jobb a helyzet, és az árak is alacsonyabbak – közölte Sebestyén Tamás, a Balla Ingatlan XIV. és XVI. kerületi irodájának szakmai vezetője.

A budai kerületekben 90-100 millió forint körül mozog egy jó állapotú, legalább háromszobás, kertes családi házat. Nagytétényben valamivel jobb eséllyel találni ennél olcsóbb családi házakat, de itt is inkább a külső részeken. Dél-Pesten egy önálló telken lévő, felújított családi ház – mérettől és lokációtól függően – 60-80 millió forint, ám meglehetősen szerény a kínálat.

Az erősen felújítandó állapotú ingatlanoktól továbbra is tartanak a vevők, alternatívaként azonban felmerülhetnek a kedvezőbb árú sor- és ikerházak. Ezeknél leginkább a kisebb telek és a zsúfoltabb környezet kapcsán kell kompromisszumokat kötni – írták közleményükben.