Clouds
21 Budapest
Dollár
368,41 Ft
Euró
394,89 Ft
Font
452,17 Ft
Bitcoin
27,810 $

Ismét lehet szánkózni és sífutni a Normafán, de a síelőknek sem kell búslakodniuk

Fotó: Szánkózók a behavazott Normafánál 2023. január 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szánkózni és sífutni is lehet a Normafánál, de az eplényi, mátraszentistváni és bánkúti pálya is üzemel, ahol szeretettel várnak minden síelőt.

A hónap végére ismét kedvezően alakult a hőmérséklet, így a Normafa Park üzemeltetői a hétvégén be tudták indítani a hóágyúkat, amelyek segítségével behavazták a szánkó-, illetve a sífutópályát, s mostantól mindkét pálya este 10-ig világítás mellett használható.

Soron kívül Tavaszi nap-éj egyenlőség: hétfőn késő este megkezdődik a csillagászati tavasz

A sielok.hu beszámolója alapján egy kis természetes hó is hullott, de a gépek így sem pihentek napok óta, amelynek eredményeképp a szánkózó terület már hétfő délutánra elkészült, míg a sífutók keddtől vehették birtokba a 800 méter hosszú nyomvonalat.

A szánkópálya használata ingyenes, illetve a sífutópálya is ingyenes jelenleg, de ez a későbbiekben változhat, felszerelést pedig a nemrégiben átadott Vasas Síházban lehet bérelni, hétköznap 14-18 óra, hétvégén 10-18 óra között.

Ám ez még nem minden, mivel hétfőre Eplényben is sikerült behavazni a pályákat, amelyek közül az A1, az A7, a Q3, és a T1 lift melletti tanpálya üzemel, délutánra pedig a kétszemélyes ülőliftet is beindították – derül ki az Infostart beszámolójából.

Mindemellett az is jó hír a téli sportok szerelmeseinek, hogy Eplénnyel együtt jelenleg három hazai síterep érhető el, hiszen a mátraszentistváni és a bánkúti pálya is üzemel, ahol szeretettel várnak minden látogatót.