Ismét szalmonella-fertőzés gyanúja miatt állt le a gyártás a Ferrero üzemében
Tavaly az EU több tagállamában jelentettek szalmonella okozta megbetegedéseket, melyekről bebizonyosodott, hogy az Arlonban készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők. Most ismét leállt a gyártás.
Az MTI a La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap csütörtöki jelentése nyomán számolt be arról, hogy ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonella-fertőzés gyanúja miatt.
A napilap értesülései szerint a szalmonella-fertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították, noha a jelentés szerint a Ferrero olasz édességgyártó csoportnak a belgiumi Arlonban található üzemét eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne.
Mint ismert, tavaly az EU több tagállamában jelentettek szalmonella okozta megbetegedéseket, melyekről bebizonyosodott, hogy az Arlonban készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők, ennek okán áprilisban leállították a gyártást.
Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt, a következő két hétben pedig fertőtlenítik a gyár területét. A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis „egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív”.
A Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen „a gyártósorok egy-egy részét”, miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki. A Ferrero Arlonban található csokoládéüzeme tavaly április elején állt le, egy már decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt.
Az ott készült valamennyi csokoládéterméket (Kinder meglepetés, Schoko-bon, minitojás) visszahívták. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.