Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,04 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
54,397 $

8 ember életét vesztette szalmonella miatt az USA-ban és Kanadában

Mindegyik haláleset előre felvágott, csomagolt sárgadinnyékhez köthető.

Fotó: Depositphotos
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) közlése szerint több százan megbetegedtek, 8 ember pedig életét vesztette szalmonella miatt az Egyesült Államokban és Kanadában. A CDC szerint mindegyik eset előre felvágott, a boltokban kapható csomagolt sárgadinnyékhez köthető.

Az Egyesült Államokban, ahol 3 ember vesztette életét, további legkevesebb 96 ember szorult kórházi kezelésre. Az egészségügyi hatóságok szerint 38 államból legkevesebb 230 szalmonellás megbetegedést jelentettek. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Mint kiderült, a szennyezett sárgadinnyéből Kanadába is szállítottak, ahol összesen 129 esetet jelentettek: 5 ember életét vesztette, 44 pedig kórházba került. A megbetegedettek közül a legtöbben arról számoltak be, hogy a boltokban árult műanyag csomagokban és tálcákon lévő, előre felvágott sárgadinnyét fogyasztottak.

A tragikus események nyomán végül 6 vállalat adott ki visszahívási közleményt sárgadinnyét tartalmazó termékekről, köztük gyümölcskeverékekről.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) az ügy kapcsán közzétett közleményében hangsúlyozta, ha az emberek nem biztosak abban, hogy a náluk lévő dinnye a visszahívott termékek közé tartozik-e, ne fogyasszák el.