Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Szálló por veszélyezteti a lakosságot

A szaharai portól szennyezett levegő sokak számára egészségügyi kockázatot jelent.

Fotó: Járművek haladnak az óbudai Vörösvári úton 2020. január 10-én. Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester, miután a szálló por légszennyezettségi szintje január 8-án és 9-én is három mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Az ország több régiójában is magas a szálló por koncentrációja, figyelmeztetett a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, amely szerint a délies légáramlat által szállított szaharai por okolható a jelenségért.

Az NNGYK tájékoztatása alapján a természetes eredetű, nagyobb részecskék a légzőrendszerbe jutva még az egészséges lakosságnál is légúti irritációt, köhögést, vagy adott esetben szemirritációt okozhatnak. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

„A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ javasolja, hogy a különösen veszélyeztetettek – a gyermekek, a várandós kismamák, a krónikus betegségben szenvedők és az idősek – csak a legszükségesebb esetben menjenek ki a szabadba és kerüljék a szabadban történő munkavégzést, intenzív sportolást és más fizikai tevékenységek végzését. A kitettséget csökkenthetjük védőmaszk viselésével”, írják Facebook oldalukon.

Végezetül hozzáteszik, hogy az előrejelzések alapján késő délután már várható némi csapadék a Dunántúlon, ami jó hatással lehet a levegő minőségének alakulására.