Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

A szakszervezet szerint árulók a buszsofőrök a Volánbusznál, akik felvették a munkát

Amikor meghirdették a kétnapos sztrájkot, már akkor jelezték, akkor érhetik csak el közös céljukat, ha több mint 20 ezer járat nem indulna el.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, december 8-án a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet december 10-ére és 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál, amit azzal indokoltak, hogy nem született meg a 2024-re vonatkozó bérfejlesztési ajánlat.

A Volánbusznak sem kellett sok, hogy reagáljanak, s közölte, a sztrájk tervezett ideje alatt biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, ugyanakkor azt is jelezte, hogy nem ért egyet a kétnapos munkabeszüntetéssel.

Most pedig elkezdődött a sztrájk, ám úgy tűnik, sokan mégis felvették a munkát, annak ellenére, hogy Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke a sztrájkot bejelentő közleményében hangsúlyozta:

„A legnagyobb karácsonyi ajándék számomra az lenne, ha a december 10-11. napjára meghirdetett sztrájk több mint 20 000 járata nem indulna el és ezzel megmutatnánk a döntéshozóknak, hogy a Volán szakmában dolgozókkal a jövőben számolniuk kell!”

Ennek nyomán a vasárnap reggel azzal indult, hogy Dobi közzétett egy bejegyzést a szakszervezet Facebook-oldalán, melyben árulónak nevezte azon buszvezetőket, akik mégis felvették a munkát. A bejegyzés szövegét változtatás nélkül közöljük:

„A Volánbusz meghatározta, ezek lesznek a sztrájktörők!!!

„Amennyiben az érintett autóbusz-vezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben és felveszi a munkát, akkor a járat menetrend szerint közlekedik.”

Ezek az autóbuszvezetők azok, akik elárulják a munkatársaikat, nem képesek az összefogásra és a munkáltató szekerét tolják!

Kiállásoddal adj esélyt a győzelmünknek, kérlek ne állj be a sztrájktörők sorába!
Dobi István elnök”