Szakácshiány: több évtized után végleg bezár Szeged legendás étterme
A csárdagazda szerint még a 450 ezres fizetéssel sem tudta megtartani a munkaerőt, ezért nehéz lépésre kellett elszánnia magát.
65 év után, június 19-én este 10 órakor végleg bezárt Szeged legrégebbi étterme, a Gulyáscsárda, az üzemeltető pedig megosztotta, szinte minden nap nyitva voltak, egyedül a járvány ítélte őket átmeneti bezárásra, most azonban teljesen más a helyzet.
Holló János csárdagazda 22 évig bérelte a Mars téri éttermet a szegedi önkormányzat cégétől, az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt.-től, azonban a jelentős munkaerőhiány arra kényszerítette, hogy nehéz döntést hozzon, hiszen nem volt más választása – írta a szegedinap.hu.
Elmagyarázta, náluk egy szakács 15 napot dolgozott és 15-öt pihent, emellett nettó 450 ezer forintot tudott fizetni nekik, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megtartsa a munkaerőt. Majd elmesélte, az évek alatt sokan megfordultak náluk, a hűséges fogyasztók pedig nagyon sajnálják, hogy többé nem ehetnek a kedvenc éttermükben.