Szabadon engedték azt az ausztrál nőt, akit tévesen ítéltek el gyerekei megöléséért

Fotó: EPA/DANNY CASEY
Ausztrália és Óceánia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A halálesetek hasonlósága miatt sokan azt gondolták, hogy nem lehet szó véletlen egybeesésről, ám egy vizsgálat most mindenre magyarázatot adott.

Húsz év után szabadon engedték a börtönből azt az ausztrál nőt, akit korábban négy gyermeke meggyilkolása miatt ítéltek el, ám egy vizsgálat bebizonyította, hogy Kathleen Folbigg lányai és fiai természetes úton haltak meg.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A jelenleg 55 éves nő mindvégig állította, hogy ártatlan, ám a halálesetek hasonlósága miatt sokan azt gondolták, hogy nem lehet szó véletlen egybeesésről, a volt férj pedig azt állította, hogy Folbigg bűnösnek vallotta magát egy régi naplójában.

Egy szakértő most kiemelte, hogy a hatalmas gyász miatt az édesanya súlyos depresszióban szenvedett, így nem lehet a naplóbejegyzéseire támaszkodni, egy vizsgálat pedig megállapította, hogy genetikai vagy neurogén eredetű rendellenesség miatt hunytak el a néhány hetes vagy hónapos gyerekek.

Mindez azután történt, hogy számos tudós, orvos és más szakértő petíciót indított, több bizonyítékkal alátámasztva érvelésüket, miszerint a nő valóban ártatlan, a kicsik pedig természetes úton haltak meg – írta a Sky News.

A Telex szerint a 2003-ban elítélt Folbiggnak Új-Dél-Wales állam főügyésze, Michael Daley adott kegyelmet, amelyet követően azonnal szabadon távozhatott, az ítéletét azonban egyelőre nem semmisítik meg. Eredetileg 40 év börtönt kapott, amelyet 2005-ben 30 évre csökkentettek, így 2033-ban szabadult volna, kegyelmet pedig leghamarabb 2028-ban kérhetett volna.