Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Svédország: már nem látható szivárgás az Északi Áramlat-1 vezetéken

Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Svéd parti őrség
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A svéd parti őrség hétfőn bejelentette, már nem lát szivárgást az Északi Áramlat-1 gázvezetéken, ám az Északi Áramlat-2 gázvezetéken még hétfőn is látható volt a szivárgás.

A Guardian jelentése szerint a svéd parti őrség hétfőn arról számolt be, hogy már nem látnak szivárgást az Északi Áramlat-1 gázvezetéken, noha megjegyezték, a reggeli átrepülés során az Északi Áramlat-2 vezetéken továbbra is észlelhető volt a szivárgás.

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

A parti őrség egy hivatalos közleményben osztotta meg, hogy egy kisebb szivárgást azonban észleltek az Északi Áramlat-2 vezetéken, a hétfő reggeli átrepülés során.

Úgy fogalmaztak, a felszínen ugyan nem látható nagyobb szivárgás, azonban a kisebb mértékű szivárgás “kicsit megnőtt”, hozzátéve, hogy a kisebb szivárgás átmérője is közel 30 méter (!) volt.

Az Északi Áramlat üzemeltetőjének szóvivője szombaton arról számolt be, hogy az Északi Áramlat-2 gázvezetéken történt szivárgás megszűnt, mivel a gáz- és a víznyomás között “egyensúlyi állapot állt be”.

Eközben a Gazprom közölte, hogy a Balti-tenger alatt húzódó három megrepedt Északi Áramlat gázvezetéken megszűnt a gázszivárgás, hozzátéve, hogy az Északi Áramlat-2 gázvezetéken, vagyis az egyetlen megmaradt vezetéken keresztül “talán újra lehet folytatni a szivattyúzást”.