Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,791 $

A Suzuki bejelentette, újraindult a gyártás az esztergomi gyárukban

Közlésük szerint a terveknek megfelelően indult újra a gyártás az említett üzemben.

...svg content...Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Külföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Suzuki hétfőn bejelentette, hogy a terveknek megfelelően újraindult a gyártás az esztergomi üzemében – írja a Portfolio a Reuters információira hivatkozva. Mint azt már megírtuk, a cég még múlt hét hétfőn jelentette be, hogy Esztergomban január 15. és január 22. között felfüggesztik a Vitara és S-Cross modellek gyártását, miután a vörös-tengeri válság következtében akadozott az ellátás.

A cég közleménye szerint a szállítási útvonalak módosítását követően a hajók a Vörös-tenger helyett a dél-afrikai Jóreménység-foka felé kerülnek, az átirányításnak azonban a cég közleménye szerint hatása lehet az árképzésre. A jemeni húszi lázadók támadásai miatt kialakult helyzet számottevő fennakadásokat okoz több európai gyár működésében is – jegyzi meg a lap. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egyre súlyosabb a helyzet a Közel-Keleten, a húszik már rakétákkal lövik az Egyesült Államok hadseregének hadihajóit. Többek között a USS Laboonra lőttek ki egy cirkálórakétát, amit az USA egyik harci repülőgépe semmisített meg, így nem történt anyagi kár, és személyi sérülésről sem tudni.

Néhány napja pedig a görög tulajdonú MT Zografia ömlesztettáru-szállító hajót is rakétatalálat érte Jemen közelében, amelynek fedélzetén 24 fő tartózkodott. A támadások hatására az amerikai légierő múlt pénteken célba vett és csapást mért három húszi hajóelhárító rakétára Jemenben, amelyek a Vörös-tenger déli része felé irányultak és készen álltak a kilövésre.

Az amerikai fegyveres erők központi parancsnokságának (Centcom) akkori közleménye szerint a rakéták közvetlen veszélyt jelentettek a térségben lévő kereskedelmi és hadihajókra, ezért úgy határoztak, hogy önvédelemből csapást mérnek és megsemmisítik azokat. John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője hozzátette, az elmúlt héten több alkalommal is légicsapást mértek a hútik ellen Jemenben.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.