Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

Sulyok Tamás megszüntetett két igazgatóságot, amelyeket ő hozott létre

A köztársasági elnök a belföldi programok igazgatóságát és a közösségi szolidaritás igazgatóságát szüntette meg.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, hivatalba lépését követően, április elején Sulyok Tamás köztársasági elnök új Szervezeti és Működési Szabályzatot (SZMSZ) alkotott, felváltva elődje, Novák Katalin által kiadott SZMSZ-t. Ebben Sulyok két új igazgatóságot hozott létre: a belföldi programok igazgatóságát és a közösségi szolidaritás igazgatóságát.

Most ezt a két általa életre hívott igazgatóságot szüntette meg Sulyok Tamás, és mindez a legfrissebb Hivatalos Értesítőben megjelent köztársasági elnöki utasításából derül ki – szúrta ki a 24.hu. Ebben módosította az áprilisban kiadott SZMSZ-t, amiben már nem szerepel a két fent említett igazgatóság. A belföldi programokkal kapcsolatos feladatok a protokoll igazgatósághoz kerültek. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

A Közösségi Szolidaritási Igazgatóság feladatait, amely a köztársasági elnök perifériára szorult társadalmi csoportokkal, a rászorultság és a társadalmi kitettség alapján kiemelt figyelmet érdemlő társadalmi ügyekkel, valamint a társadalmi felzárkózással foglalkozó tevékenységéhez kapcsolódóan segítette a hivatal munkáját, az elnöki kabinet kapta – részletezik a cikkben.

Emellett hozzáteszik: azt, hogy a két megszüntetett igazgatóságot kik vezették, nem lehet tudni, mivel a Köztársasági Elnöki Hivatalnak csupán két vezetőjének, a főigazgató és helyettese, nevét közli a Sándor-palota honlapja.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy június elején az Országgyűlés döntést hozott, nem indul megfosztási eljárás Sulyok Tamás ellen. Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője még május végén kezdeményezte, hogy az Országgyűlés indítsa meg a megfosztási eljárást a köztársasági elnökkel szemben, mindemellett büntetőfeljelentést tett.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Magyar Péter tagadja, hogy vezetőnek és politikusnak készült volna

Magyar Péter most azt állítja, vezetőnek és politikusnak sem készült, amiben sokan kételkednek, látván azt, hogyan építette fel magát.