Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

Stoltenberg: Egyetlen NATO-országra sem jelent közvetlen veszélyt Oroszország

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint a NATO-országok elleni közvetlen orosz katonai fenyegetés lehetősége igen csekély.

...svg content...Fotó: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár újságíróknak nyilatkozik a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos találkozóján Prágában 2024. május 31-én. MTI/EPA/Martin Divisek
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel közösen tartott stockholmi sajtótájékoztatóján Stoltenberg azt ugyan elismerte, hogy Oroszország tesztelheti a szövetség kollektív védelem iránti elkötelezettségét, de fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy jelenleg nincs közvetlen katonai fenyegetés a NATO-országok felé.

„Nem látunk közvetlen katonai fenyegetést egyetlen NATO-országgal szemben sem, ezért nem gondoljuk, hogy az 5. cikkelyünket próbára tennék” – jelentette ki, utalva az Észak-atlanti Szerződésben rögzített kollektív védelem elvére. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Oroszország és a NATO-országok közötti feszültség fokozódása egyre jobban érezhető, aminek oka, hogy utóbbi csoport jelentős katonai támogatást nyújt Ukrajnának a Moszkvával fennálló háborúban.

Oroszország azzal vádolja a Nyugatot, hogy olyan intézkedésekkel szítja az eszkalációt, mint például az Egyesült Államok jóváhagyása, hogy Ukrajna orosz területen lévő célpontokat támadjon, de nem vették jó néven azt sem, hogy Franciaország bejelentette, Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőgépeket szállít Ukrajnának.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök franciaországi látogatása során újfent nagyobb nyugati katonai segítséget kért, az ugyanis nélkülözhetetlen Ukrajna számára ahhoz, hogy az oroszok támadásait visszaverjék.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.