Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,77 Ft
Euró
392,90 Ft
Font
456,98 Ft
Bitcoin
66,581 $

Közel 318 ezer autót hív vissza a népszerű autógyártó

Az oldallégzsákok túl nagy erővel fúvódhatnak fel, így több százezer autót hívnak vissza.

Fotó: Unsplash/Jorge Simmons-Valenzuela
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az AP értesülései szerint a Stellantis világszerte közel 318 ezer Dodge és Chrysler szedánt hív vissza, miután kiderült, hogy az oldallégzsákok túl nagy erővel nyílhatnak ki, melynek következtében fémdarabok szóródhatnak a sofőrökre és az utasokra is. A járműipari konszern közlése szerint a visszahívás bizonyos Dodge Charger és Chrysler 300 nagyméretű autókra vonatkozik a 2018 és 2021 közötti modellekből.

Az autógyártó az amerikai biztonsági felügyelők által pénteken közzétett dokumentumokban állítja, hogy gyártási hiba miatt nedvesség kerülhet a felfúvókba, ami korróziót és repedéseket okozhat. Sőt, a légzsákok az utastérben uralkodó magas hőmérséklet miatt ütközés nélkül is felfújódhatnak. Soron kívül Kósa Lajos: Magyar Péternek nem tüntetnie kellene, hanem virágot vennie a volt feleségének

A dokumentumok alapján a probléma kapcsán a Stellantisnak hét garanciális kárigénye és ügyfélszolgálati jelentése van, noha sérülésekről nem érkezett jelentés. A visszahívott járművek többsége Észak-Amerikában található. A kereskedők mindkét oldallégzsákmodult kicserélik, az érintett tulajdonosokat pedig május 3-tól értesítik.

Szentkirályi Alexandra szerint a BKK-BKV csoport munkatársainak is járna országbérlet

Noha arról nem tett említést, hogy programja része lenne a téma, azt mondja, "nem helyes, hogy Budapest főpolgármestere nemtörődömség miatt elfeledkezne 15 ezer emberről".