Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Meghalt a Srí Lanka-i sámán, aki áldott vízzel akarta gyógyítani a koronavírust

Fotó: Unsplash/Meshaun de Silva
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 24. - 21:28

Meghalt koronavírusban a híres-hírhedt Srí Lanka-i sámán, aki áldott vízzel próbált véget vetni a járványnak.

A 48 éves Eliyantha White, aki sportolókkal és vezető politikusokkal is foglalkozott, többek között az ország miniszterelnökével is, még novemberben azt állította, hogy véget vet a járványnak Srí Lankán és a szomszédos Indiában, hogyha az áldott vizéből a folyókba önt. 

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

Pavithra Wanniarachchi egészségügyi miniszter jóváhagyta az eljárást, azonban két hónappal később megfertőződött, és intenzív osztályon kötött ki. Leminősítették, elvesztette a pozícióját, de továbbra is a kabinet tagja maradt. 

White 2010-ben hívta fel magára a figyelmet, amikor a legendás indiai krikettjátékos, Sachin Tendulkar nyilvánosan megköszönte a térdsérülése kezelését. A sámán 2010-ben egy interjújában azt állította, hogy 12 éves kora óta „különleges képességekkel“ rendelkezik.

A France 24 információi szerint White elutasította a Covid-19 elleni védőoltást, azonban a családja nemrég közölte, hogy belehalt a fertőzésbe. 

„Öröksége tovább él az emberekben, megérintette és meggyógyította a különböző betegségeket“

– írta Mahinda Rajapajsa miniszterelnök a Twitteren. 

Az orvosok egyöntetűen elutasították White módszereit, sarlatánnak tartották annak ellenére, hogy a sámán azt állította, hogy a 3 ezer éves indiai orvoslási hagyományokból származó módszereket alkalmaz. 

A hivatalos adatok szerint Srí Lankán a halálesetek száma meghaladta a 12 ezret, azonban az orvosok szerint ennél sokkal magasabb a valós szám, a hatóságok pedig tömeges hamvasztáshoz folyamodtak, hogy a hullaházakban felhalmozódott holtesteket eltüntessék.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.