Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,920 $

Ellentmondást nem tűrő spórolásba kellene kezdenünk, ha új autót szeretnénk vásárolni

Ha semmi másra nem költünk, akkor is sok időbe telik, mire átvehetjük a kulcsokat.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Az nem nagy titok, hogy egy új autó vásárlásához komoly tőke kell, és bár voltak olyan évek, amikor a magyarok pénztárcájához mérve is némileg kedvezőbbek voltak az árak, az elmúlt időszak inkább a drágulásról szólt.

Manapság a legolcsóbb modellek is 4-5 millió forinttól kezdődnek, innen a határ a csillagos ég, azonban a Vezess most egy középáras kisautóval példázta, mennyit kellene kuporgatnunk ahhoz, hogy azt megvehessük. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

A szóban forgó Suzuki Swift listaára 6,88 millió forint, a spórolás kiindulópontjaként pedig a nettó 338 500 forintos mediánbért vették, illetve azt a nem túl valószínű tényt, hogy annak minden egyes forintját félre tudjuk tenni az új autóra.

Nos, ehhez egészen pontosan 20,3 hónapig kellene aszkétamód élni, és ha már a Suzukinál tartunk, a városi SUV-k között idehaza legnépszerűbb Vitarához még további közel öt hónapig kellene napfényen és vízen élni.

Összehasonlításképp, 1989-ben egy kockaladát 199 ezer forintért vásárolhattunk volna meg, akkoriban pedig nagyjából 8000 forintot vihetett haza az átlagmagyar, szóval a helyzet túl sokat nem változott, ráadásul egy szép állapotú, veterán Lada ma sem éppen olcsó mulatság.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.