Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Kiderült, hány autót gyártottak az esztergomi Suzuki-gyárban

Azt is elárulta a cég, hogy jelenleg hányan dolgoznak a gyárban.

...svg content...Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Pénzcentrum közlése szerint a Magyar Suzuki megosztotta, jelenleg 3500 ember dolgozik az esztergomi gyárában, de az is kiderült, hogy alakult a termelés. A portál emlékeztetett, a Vörös-tenger térségében tapasztalható hajózási válság miatt idén január 15–21. között állt a termelés a Suzuki esztergomi üzemében, ami miatt 2024 első két hónapjában az előző év azonos időszakához képest 2300 autóval gyártottak kevesebbet.

Napi szinten mintegy 650 jármű gördül le a Duna-parti társaság gyártósoráról, tehát a január elején történt kényszerű leállás 4550 darabos termeléskieséssel járt. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Az esztergomi gyárban jelenleg összesen 3500 ember dolgozik, közülük 2600 magyar, 600 szlovák, 300 ember pedig harmadik országbeli vendégmunkás. Ennek kapcsán a cég megjegyezte:

„Az elmúlt évek tudatos toborzási tevékenységének eredményeképpen, vállalatunk jelenleg a gyártósoron nem szembesül munkaerőhiánnyal. Célunk hosszú távon mérnökökkel erősíteni munkavállalói állományunkat.”

A Magyar Suzuki a portálnak azt is elárulta, hogy májusban kezdik meg a megújult Vitarák sorozatgyártását az esztergomi gyárban. Annak kapcsán viszont csak a későbbiekben adnak tájékoztatást, hogy a hazai kereskedésekben mikortól rendelhetők és milyen áron lesznek elérhetők az új modellek.