Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,32 Ft
Euró
393,00 Ft
Font
459,69 Ft
Bitcoin
67,275 $

Négy ember meghalt Spanyolország partjainál, az egyik áldozat csak segíteni akart

Négy ember életét már nem lehetett megmenteni Spanyolország partjainál, akik a heves szél miatt zuhantak a tengerbe.

Fotó: Unsplash/Inés Álvarez Fdez
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Négy ember haláláról jelentettek Spanyolországban az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger partjainál. A mentőszolgálatok arról számoltak be, hogy három különböző incidensnek volt összesen négy áldozata, akik hasonló módon vesztették életüket, miután a heves szél miatt a tengerbe zuhantak.

A halálesetek az erős szélre és az ország számos részén tapasztalható esőzésekre vezethető vissza. Portugália délnyugati partvidékén a magas hullámok miatt pedig figyelmeztetéseket adtak ki, ami ugyancsak életveszélyes. A spanyol rendőrség arról adott ki tájékoztatást, hogy egy marokkói állampolgárságú fiatal és egy német felnőtt hunyt el a partoknál, Tarragona városának közelében. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A német férfi épp a marokkói fiatal megmentésére sietett, amikor ő is vízbe fúlt. Spanyolország északi partvidékén pedig egy férfi és egy nő halt meg, akik a tengerbe zuhantak az erős szél miatt. A férfi külföldi állampolgár volt, az Egyesült Királyságból származott, de két különálló incidensben hunytak el a nővel.

A két testet egymástól körülbelül 10 kilométerre találták meg. A férfi holttestét életjelek nélkül emelték ki a tengerből, miután a mentőszolgálat arról számolt be, hogy egy ember a tengerbe zuhant. A feltehetően spanyol nő holttestét azután találták meg, hogy a tengerbe esett, majd a közeli szikláknak csapódott – írja a Yahoo az AP nyomán.

Csütörtökön az erős szél miatt a félsziget több részén is figyelmeztetést adtak ki. Asztúria partvidékén is érvényes volt a jelzés, ahol 7 méter magas hullámokat jósoltak. Az eső miatt néhány város már le is mondta a húsvéti hét csütörtökre tervezett felvonulást. Portugália szintén figyelmeztetést adott ki, a nyugati parton 4-5 méter magas hullámokat vártak, amik péntektől 3-4 méteresek lehetnek.