Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,71 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
464,27 Ft
Bitcoin
63,770 $

Betöréssorozat elkövetőire csapott le a TEK

A TEK műveleti egységei segítettek az elkövetők elfogásában.

...svg content...Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Nyolc vármegyére kiterjedő betöréssorozat tetteseit fogták el a TEK műveleti egységei a Vas vármegyei rendőrök nyomozása eredményeként: a police.hu beszámolója szerint széles körű, országos nyomozást folytattak a Vas vármegyei rendőrök egy sorozatbetörő-csoport tagjai után, amelynek eredményeként elfogták azt a két 56 éves férfit és 54 éves társukat, akik nyolc vármegyében törtek fel önkormányzati épületekben található páncélszekrényeket, amelyekből pénzt vittek magukkal – számolt be sajtótájékoztatón Fekete Géza r. alezredes, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság mb. bűnügyi főkapitány-helyettese és Tóth László r. őrnagy, a Bűnügyi Osztály vezetője.

A három bűnöző az utolsó bűncselekményt Sorkifaludon követte el, amely után nagyon rövid időn belül, 2024. január 4-én hajnalban a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei az M86-os főúton fogták el őket. A helyszínen egyiküknél megtalálták a sorkifaludi betörés helyszínéről elvitt pénzt is: Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A sajtótájékoztatón elhangzott: a bűnözők az ajtó vagy az ablak befeszítésével jutottak be az épületekbe, ahol felfeszítették a páncélszekrényeket, és az azokban található pénzzel távoztak. A betörések során lángvágót és sarokcsiszolót is használtak. A Vas vármegyei nyomozók többrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének és bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a betörőbanda tagjait, őrizetbe vételüket követően pedig kezdeményezték letartóztatásukat az ügyészségen.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.