Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Tényleges életfogytiglant kaphat a soroksári futónő gyilkosa

A 35 éves hajléktalan férfi közel 10 évvel ezelőtt támadt rá a nőre, akit szexuálisan bántalmazott, majd azt követően végzett vele.

Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kezdeményezi az ügyészség a soroksári futónő gyilkosával szemben – közölte a fővárosi fellebbviteli főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Medveczky Gábor közleményében felidézte: a Fővárosi Főügyészség 2019 nyarán emelt vádat az elkövetéskor 35 éves hajléktalan férfival szemben, aki 2013. szeptember 25-én az esti órákban egy soroksári kerékpárúton rátámadt egy futó nőre, akit szexuálisan bántalmazott, majd megölte, és a nő telefonjával hagyta el a helyszínt. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A Fővárosi Törvényszék tavaly október 15-én kihirdetett elsőfokú ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak, valamint kifosztás bűntettében, amelyért – mint többszörös visszaesőt – fegyházban végrehajtandó életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy a férfi legkorábban a szabadságvesztésből letöltött 35 év leteltével bocsátható feltételes szabadságra.

320 gyorshajtót fogott a XXII. Kerületi Rendőrkapitányság két nap alatt

Az ítélet ellen az ügyész a feltételes szabadságra bocsátás mellőzéséért, míg a vádlott és védője az emberölés és a szexuális erőszak vádja alóli felmentésért, illetve a büntetés enyhítése céljából jelentettek be fellebbezést.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartva kezdeményezte a vádlottal szemben tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását, a védelmi fellebbezések egyidejű elutasításával – tette hozzá a főügyész. Medveczky Gábor közölte: a vádlott továbbra is letartóztatásban várja a másodfokú eljárás lefolytatását.

(MTI)