Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

A Sony nagy dobása: kontroller fogyatékkal élőknek

TÉMÁK:
#Playstation #Sony
Fotó: Sony
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A PlayStation bemutatta legújabb termékét, a fogyatékkal élő játékosok számára tervezett, akadálymentesített kontrollert.

A Sony egy hatalmas meglepetést jelentett be a CES 2023 kiállításon: bemutatták ugyanis a Project Leonardo névre keresztelt új kontrollert, mely a vállalat közlése szerint megkönnyíti majd a fogyatékkal élő játékosok számára a PS5-ös címekkel történő játékot.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A Project Leonardo egy szinte bárhogyan testreszabható eszköz, mely egészen különböző formavilággal büszkélkedhet, mint a PS5-höz járó standard DualSense kontroller.

A Leonardo kör alakú, s több nagyméretű gombból, illetve egyetlen vezérlőpálcából áll, melyet a játékosok igényeik szerint testreszabhatnak.

A legjobb az egészben, hogy a kontroller egy másik Leonardóval, vagy egy DualSense-szel együtt is használható, ezzel pedig akár a barátok, akár a családtagok további segítséget nyújthatnak a játékmenetben a fogyatékkal élő játékosnak.

A Sony megosztotta, az új kontroller fejlesztésén az AbleGamers és a SpecialEffect szakértőivel dolgoztak együtt, mely cégek kifejezetten a fogyatékkal élő játékosoknak segítenek, hogy ők is élvezhessék a videójátékok adta élményt.