Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

A skatulya albumsorozattal Azahriah a legkísérletezőbb, legszélsőségesebb hangzásokat próbálgatja.

...svg content...Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Supermanagement által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I. Az új albumot az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tette közzé.

A skatulya I.-en is szereplő mariana.árok már a 2,5 milliós megtekintést is túlszárnyalta a YouTube-on, a cipoe pedig 1,6 milliónál jár – ezekhez érkezett csütörtökön további 6 dal. Azahriah a közlemény szerint úgy fogalmazott:

„Korábban mindig próbáltam előre összeírni, megtervezni minden dalt, aszerint haladni az alkotómunkával, ahogyan a fejemben egy album összeállt. Viszont a zenekészítési folyamat ennek a szöges ellentéte: a legjobb hangulatok, illetve a legértékesebb gondolatok és dallamok mindig akkor érkeznek, amikor nincs előre felvázolva, milyen lesz a teljes egész.”

Az új album kapcsán kiemelte, a skatulya albumsorozattal a legkísérletezőbb, legszélsőségesebb hangzásokat próbálgatja, a legjobbakat kiválogatja, végül egy összefüggő sztorivá igyekszik formálni. A lemezen szereplő tartarosz című dal például meglepő módon egy metálszám.

Mint ismert, Azahriah első magyar előadókéntmájus 24-től 26-ig három egymást követő önálló koncertet ad a Puskás Arénában. Az idő múlásával pedig csak egyre növekedett elsöprő népszerűsége: a mindössze 22 éves dalszerző-énekes YouTube-megtekintései átlépték a 466 milliót; a Spotify-on pedig havonta mintegy 25 milliószor játsszák le a számait.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.