Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Nem mindenkinek tetszik, hogy Silvio Berlusconiról neveznék el a milánói repülőteret

Milánó polgármestere és több mint 35 ezer aláíró ellenzi a város legnagyobb repterének néhai miniszterelnökről történő átnevezését.

...svg content...Fotó: Unsplash/Riccardo Balbo
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Komoly vita bontakozott ki Olaszországban a milánói Malpensa repülőtér Silvio Berlusconiról való átnevezése körül, miután Matteo Salvini közlekedési miniszter, Berlusconi egykori politikai szövetségese jóváhagyta az olasz polgári légiközlekedési hatóság (Enac) erre vonatkozó döntését.

Beppe Sala, Milánó polgármestere élesen bírálta az intézkedést, „őrületnek” nevezte, hogy „Olaszországban egy ilyen döntést az Enac elnöke meghozhat”, és kifogásolta, hogy nem történt egyeztetés a reptér üzemeltetőjével. Sala korábban már sikeresen megakadályozott egy hasonló kezdeményezést egy kisebb milánói repülőtér esetében. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

A döntés ellen online petíció is indult, melyet a baloldali Demokrata Párt ifjúsági tagozata kezdeményezett. Az aláírók szerint a repülőteret olyan személyről kellene elnevezni, aki „megtestesíti az őszinteség és a köz szolgálatának értékeit”. Úgy vélik, Berlusconi nem felel meg ezeknek a kritériumoknak, utalva a volt miniszterelnök elleni korábbi jogi eljárásokra.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Silvio Berlusconi, aki 2023-ban 86 éves korában hunyt el Milánóban, meghatározó alakja volt az olasz politikai életnek. Háromszor töltötte be a kormányfői tisztséget, összesen négy cikluson át, ami a leghosszabb időtartam a második világháború utáni Olaszország történetében.

Az olasz szabályozás szerint általában tíz évnek kell eltelnie egy személy halála után, mielőtt közintézményt vagy közterületet neveznének el róla, így esetében ettől a szabálytól is el kellene térni.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.