Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Segíthet a fogyásban az UV-sugárzás, de ettől még ne rohanjunk ki a napra

Az elhízás kezelését kutató tudósok fontos megállapításra jutottak, melyben jelentős szerepe lehet az ultraibolya-sugárzásnak.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Tudomány

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Világszerte egyre komolyabb problémát jelent az elhízás, amely rengeteg egészségügyi problémát okozhat, emellett az egészségügyre is mind nagyobb terhet ró. Ezért minden újabb felfedezés, amely segít megérteni a testsúlygyarapodás mögött húzódó okokat és lehetséges megoldásokat, rendkívüli fontossággal bír.

Dr. Qing-Ling Quan és Dr. Eun Ju Kim, a Szöuli Nemzeti Egyetemi Kórház Bőrgyógyászati Tanszékének kutatói kifejtették, hogy az UV-sugárzás hatással van az étvágyra és a testsúly szabályozására. Megállapították, hogy az ultraibolya-sugárzás növeli a noradrenalinszintet, valamint csökkenti a leptinszintet, ezáltal növeli az energiafelhasználást. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Kiemelték, hogy bár az UV-sugarak a bőrön történő áthatolás során nem érik el közvetlenül a bőr alatti zsírt, mégis képesek szabályozni a bőr alatti zsír anyagcseréjét. Ez fontos támpontot adhat a jövőben az elhízás elleni küzdelemben – írja a Medical Xpress.

Mivel azonban a sugárzás felgyorsíthatja a bőr öregedését és a bőrrák kialakulását, ezért a kutatók most arra keresnek megoldást, hogy miként tudnák ezt a hatást anélkül elérni, hogy káros sugárzásnak kellene kitenni a szervezetünket.

Épp ezért még további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy biztonságosan alkalmazhassák a célzott kezeléseket, ugyanakkor az már most valószínűnek tűnik, hogy rövidesen egy újabb megoldás születhet az elhízás elleni harcban.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.