Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

A Sega meglepetéssel készül: újjáélesztenek egy klasszikus Dreamcast-játékot

TÉMÁK:
#visszatérés
Fotó: Unsplash/ Taylor R
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Sega megosztott egy igen rejtélyesnek tűnő visszaszámlálós weboldalt, mely garantáltan egy leleplezést hoz majd magával: visszatérhetnek a régi Dreamcast-klasszikusok!

A Sega a Twitteren osztotta meg új weboldalát, melyen egy visszaszámláló látható, a végdátum pedig 2023. február 12. Noha a tweetben elég homályosan fogalmaztak, a rajongóknak csak percek kellettek ahhoz, hogy kitalálják, a rejtélyes bejelentés a klasszikus Dreamcast-játékok visszatérését jelzi.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

A megosztott linkre kattintva a csmashvrs.com weboldalra jutunk, ahol egy “Eye c sth forming” felirat fogad, mely annyit tesz: “látom, hogy alakul valami”. A honlap végtelenül egyszerű, ugyanis csak a Sega közösségi média linkjei, egy valós idejű visszaszámláló, illetve egy gömbökből álló négyzet látható, mely egy játék gomb alakját formázza.

Ha rákattintunk a fekete nyílra, akkor a háttérben megszólal egy dallam, majd megjelenik egy interaktív pongjáték, a dallam hanghullámai, és még sok más motívum. Arról azonban semminemű információ nincs az oldalon, hogy miért készült és mi célt szolgál.

A szemfüles rajongóknak viszont nem kellett sok idő, hogy összerakják, a rejtélyes bejelentés és visszaszámlálás nagy eséllyel egy 2001-ben megjelent Dreamcast cím, a Cosmic Smash felelevenítésére utal. Az URL is erre utal, de ami ennél is nyilvánvalóbb az az, hogy a Cosmic Smash ranglistájának eredeti weboldala is erre a honlapra irányít át.

A Cosmic Smash eredetileg a Sega Naomi konzoljára készült szinte napra pontosan 22 évvel ezelőtt, de még abban az évben átültették a Dreamcastra. A rajongók körében kultikus klasszikusnak bizonyult, és minden bizonnyal egyedi választás a sok klasszikus cím közül, amikből a Sega válogathatott. Bármennyire is izgalmas azonban ez a hír, van egy kis bökkenő: a weboldal abszolút homályosan fogalmaz arról, hogy a Cosmic Smash hogyan juthat vissza a játékosokhoz.