Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Schmidt Mária Magyar Péterről: férjből politikus lett, meglátjuk, ez mire elég

Mint mondta, majd kiderül, a politikus kap-e felhatalmazást a választópolgároktól, ha pedig igen, mit tud kezdeni ezzel.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum történész főigazgatója egyebek mellett az orosz-ukrán háborúról, az Egyesült Államokban novemberben esedékes választásokról, valamint az európai parlamenti választásokról is szót ejtett. Utóbbit illetően például azt mondta, nagyarányú Fidesz győzelemre számít, mivel szerinte „nincs más, amivel érdemben lehet foglalkozni”.

De Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-képviselője kapcsán is őszinte véleményt fogalmazott meg. Amikor arról kérdezték, véleménye szerint mi történik, „ha egy Magyar Péter nevű ember felborítja a belpolitikát”, mit gondol a Diákhitel Központ egykori vezetőjéről, megváltozott-e a véleménye a legutóbbi nyilatkozata után, Schmidt Mária úgy felelt: Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Nem változott meg a véleménye, de választások lesznek, s majd kiderül, kap-e felhatalmazást a választópolgároktól, ha pedig igen, mit tud kezdeni ezzel. „Eddig férj volt, most politikus lett, majd meglátjuk, hogy ez mire elég” – fogalmazott a Mandiner Reakció podcastjában, amelyből az ATV szemlézett.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy újabb, Gulyás Gergelynek küldött sms-üzenetekről beszélt Magyar Péter: a jogászból lett politikus ezúttal az olimpia kapcsán hozta szóba a Miniszterelnökséget vezető minisztert, akivel egykor jó barátok voltak, de ez már a múlt. De arról is beszámoltunk, hogy Magyar reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára.

A politikus például úgy vélekedett, nem hiszi, hogy a kormányfő szokott egyeztetni a volt feleségével, s hozzátette: amikor Varga miniszter volt, tudomása szerint akkor sem sokat egyeztettek. De az interjú során a kegyelmi ügy miatt is szóba került a volt igazságügyi miniszter, amelynek kapcsán Magyar Péter szintén elmondott néhány dolgot.