Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Óriásit robbantott a Sárkányok háza premierje az HBO-n és az HBO Max-on

Fotó: HBO

Szabó Kata

2022. augusztus 24. - 13:34

Rekordnézettséggel startolt a Trónok harca előzménysorozataként beharangozott Sárkányok háza.

Az HBO és az HBO Max által sugárzott új sorozat hatalmas sikernek örvend, ennek fényében pedig nem is annyira meglepő, hogy nézettségi rekordot döntött. A Trónok harca egy igazi ikonnak tekinthető a televíziózás történetében, a Sárkányok háza pedig még nagyobb durranásnak ígérkezik. Az HBO új sorozata, amelynek cselekménye 200 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, a premier estéjén közel 10 millió nézőt vonzott az Egyesült Államokban a vállalat platformjain, közölte az HBO.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Ez egyébként új rekord, ugyanis még egyetlen sorozatpremiert sem követtek ennyien figyelemmel az HBO-n. A Sárkányok háza első epizódjának nézettsége messze meghaladta a Trónok harca első epizódjának nézettségét (2,3 millió néző 2011-ben), ám nagyon messze van a maximális nézettségtől, ami 19,3 millió nézőt tett ki a 2019-ben sugárzott utolsó epizód esetében – írja a CNBC.

A Sárkányok háza című sorozat hatalmas érdeklődést váltott ki a nézőkből, akik valósággal megrohamozták az HBO-t, amikor vasárnap levetítették az első epizódot. Bár borítékolható volt a felfokozott érdeklődés, a platform így is technikai problémákkal küzdött, és volt pillanat, amikor több ezer előfizető számára is elérhetetlenné vált.

A George RR Martin könyve alapján készült A Sárkányok háza az idei év egyik legjobban várt sorozata. A George RR Martin által írt “Tűz és vér” című könyv alapján készült 10 epizódos sorozat a Targaryen-ház történetét meséli el.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.