Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Rusvai Miklós abban bízik, elkapja a delta variánst

Fotó: Budapest, 2021. augusztus 13. Egy nõvér elõkészíti az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcináját a fõvárosi Honvédkórházban kialakított oltóponton 2021. augusztus 13-án. MTI/Balogh Zoltán
not image

Kornis Vivien

2021. augusztus 14. - 07:19

A szakértő arról beszélt, reméli, hogy elkapja a delta variánst és az eddig oltásoknak köszönhetően enyhe lefolyással átesik a megbetegedésen, ezzel pedig megszerzi a védettséget az először Indiában azonosított változat ellen is.

Ha valaki megfelelő szintű védettséggel rendelkezik a koronavírus ellen, annak nem feltétlenül van szüksége a harmadik oltásra – jelentette ki Rusvai Miklós az ATV Start című műsorának vendégeként.

A virológus elárulta, hogy megkapta a Pfizer koronavírus elleni védőoltásának mindkét dózisát, és nem áll szándékában felvenni a harmadik dózis vakcinát. A szakértő arról beszélt, reméli, hogy elkapja a delta variánst és az eddig oltásoknak köszönhetően enyhe lefolyással átesik a megbetegedésen, ezzel pedig megszerzi a védettséget az először Indiában azonosított változat ellen is.

„Mert hosszú távon igazán jó, hármas szintű védelmet csak a fertőzés átvészelése eredményez” – magyarázta Rusvai az atv.hu összefoglalója szerint. A virológus ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ehhez szükség van mindkét dózis oltóanyagra és a megfelelő ellenanyagszintre.

„Aki megmérette, és nincs megfelelő szintű ellenanyagválasza, annak igenis nagyon fontos, hogy megkapja a harmadik oltást” – magyarázta a szakértő. 

Azzal kapcsolatban, hogy felrebbentek a hírek, hogy a delta variáns kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint a korábbi variánsok, elmondta, hogy egyelőre vannak erre utaló jelek, de nem árt óvatosnak lenni, hiszen kielégítő statisztikák még nincsenek. 

Rusvai Miklós egyetért a Magyar Orvosi Kamarával abban, hogy újra életbe kellene léptetni a védettségi igazolvány használatát, és úgy véli, hogy a maszkviselés „becsületét is vissza kellene állítani.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.