Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Rövidesen vége az ingyenes mobilnetes Facebooknak, a Telekom részletekkel szolgált

Mint ismert, eddig megannyi alkalmazást használhattunk ingyen telefonunkon, ám az EU Bíróság úgy határozott, március 31-től búcsút inthetünk a nullás díjszabásnak.

Fotó: Unsplash/ Adem AY
Mobil

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután az Európai Unió Bírósága hosszú évek után úgy határozott, hogy a bizonyos alkalmazásokra használt nullás díjszabást nem alkalmazhatják a szolgáltatók, március 31. után a Magyarországon mintegy 10 éve elérhető kedvezmény nem lesz igénybe vehető.

A döntés nyomán tehát az eddig ingyenesen használható Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram, Tinder, Spotify és a többi csak a mobilnet-forgalmunk rovására lesz használható március 31. után. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

A változás kapcsán a Telekom arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy az Európai Unió szabályozásban bekövetkezett változás miatt 2023. március 1-jétől a mobil havi díjas díjcsomagjaikban elérhető, a díjcsomagokban foglalt adatmennyiséget a saját tartalmukkal nem csökkentő alkalmazások használata csökkenteni fogják az adatkeretet.

Az Európai Unió szabályozásban bekövetkezett változás miatt 2023. március 1-jétől a tematikus opciók megszűnnek. Továbbá a mobil havi díjas díjcsomagokban elérhető olyan alkalmazások, amik a díjcsomagokban foglalt adatmennyiséget a saját tartalmukkal eddig nem csökkentették, mostantól csökkenteni fogják az adatkeretet.

Ez azt jelenti, hogy a március 1-jétől ezeknek az alkalmazásoknak a használata minden esetben a mobil díjcsomaghoz tartozó adatkeretet csökkentik. Az érintett szolgáltatások kivezetését az Európai Unió szabályozásában bekövetkezett változás indokolja, mely szabályrendszert a Telekomnak is teljesítenie kell. A részletekről a Telekom honlapján tájékozódhatsz.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.