Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Robert Fico állapota továbbra is súlyos, egyelőre nem szállítható

A szlovák miniszterelnök állapota stabil, de súlyos, ezért egyelőre még nem szállítható Pozsonyba.

...svg content...Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter a merénylet áldozatául esett Robert Fico szlovák miniszterelnök állapotáról tájékoztatja a sajtót a pozsonyi kormányszékházban 2024. május 19-én. Itt közölték: a kormányfő túljutott az életveszélyen, de az állapota továbbra is súlyos, intenzív ellátást igényel. Ficót négy nappal korábban Nyitrabányán négy lövéssel életveszélyesen megsebesítette egy 71 éves lévai férfi. MTI/EPA/Jakub Gavlák
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Robert Fico szlovák miniszterelnök továbbra is súlyos állapotban van a múlt heti merénylet után, amely során egy férfi öt lövést adott le rá Nyitrabányán.

Robert Kalinák védelmi miniszter a Biztonsági Tanács ülését követően tájékoztatta a sajtót, ahol elmondta, a kormányfő állapota stabil, de a sérülései komolyak. Mint mondta, egy orvosi testület folyamatosan monitorozza Fico egészségi állapotát, és az ellenőrző vizsgálatok eredményei alapján határoznak a további teendőkről. Soron kívül Nyomozást indított a rendőrség a Vígszínházban történt baleset ügyében

Kalinák hangsúlyozta, hogy jelenleg még korai lenne Fico rehabilitációjáról beszélni, ugyanakkor azt is hozzátette, reméli, hogy Fico hamarosan személyesen is képes lesz válaszolni a nyitrabányai támadással kapcsolatos újságírói kérdésekre.

A 59 éves Ficót egy héttel ezelőtt támadták meg, amikor a 71 éves Juraj Cintula közelről öt lövést is leadott rá. A támadás során Ficót négyszer is eltalálta, sérülései pedig olyan súlyosak voltak, hogy két műtéten is átesett a besztercebányai kórházban.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.