Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Robbanószerkezet okozta egy 9 éves gyermek halálát Horvátországban

Apja engedte meg neki, hogy bemenjen egy aknamezőre, ahonnan elhozott egy robbanószerkezetet.

...svg content...Fotó: Liner.hu
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint őrizetbe vettek egy cseh férfit Horvátországban, miután hagyta, hogy 9 éves gyermeke robbanószerkezetet vigyen magával egy katonai zónából, mely később megölte a gyermeket.

A horvát rendőrség közlése szerint a 46 éves férfi szerdán engedély nélkül lépett be egy közép-horvátországi, lezárt katonai gyakorlótérre, ahol megengedte gyermekének, hogy felvegyen az aknamezőről egy robbanószerkezetet, és a családi autóba rakja azt. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Amikor az autó később útközben lerobbant, a gyermek kivette a robbanószerkezetet, mely felrobbant. A 9 éves gyermek a helyszínen életét vesztette, további 3 ember pedig megsérült. Az egyelőre nem derült ki, hogy a gyermek milyen robbanószerkezetet talált.

Az apa ellen vádat emeltek, és bíróság elé állítják. Úgy tudni, az apa annak ellenére ment be gyermekével a területre, hogy tiltások és a szemmel jól látható angol és horvát nyelvű veszélyt jelző táblák jelezték a veszélyt.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Horvátország az Adriai-tenger partvidékével kedvelt turisztikai célpont,amely a nyári szezonban zsúfolásig megtelik a Csehországbóll és más európai országokból érkező látogatókkal. A robbanás csütörtökön történt a központi tengerparti Zadar városhoz közeli területen.