Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

Robbanás történt Kabulban, a helyszínen készült fotókon füst látható a város felett

Fotó: Twitter/CNN
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Robbanást jelentettek az afgán fővárosból, Kabulból, néhány nappal azután, hogy egy öngyilkos merénylet több mint 150 embert ölt meg a város túlzsúfolt repülőterén. A közösségi médiában közzétett képek azt mutatják, hogy füst száll fel a feltételezett robbanás helyszínéről.

A vasárnap jelentett látszólagos robbanásról egyelőre keveset tudni. A Twitteren megosztott képeken fekete füstfelhő emelkedik fel a robbanás feltételezett helyszínéről, amely úgy tűnik, hogy egy lakónegyedben van.

Soron kívül Még mindig a panelt a leggyorsabb eladni az ingatlanok közül

A robbanást egy rakéta okozta, amely a repülőtér közelében lévő házba csapódott be – jelentette Secunder Kermani, a BBC újságírója az afgán egészségügyi minisztérium egyik forrására hivatkozva. Az áldozatok száma egyelőre nem ismert, és az sem világos, hogy ki lőhette ki a rakétát – írja az RT.

Kabulban egyre nagyobb a feszültség, miután csütörtökön egy öngyilkos merénylő több mint 150 embert ölt meg a repülőtér előtt, köztük 13 amerikai katonát. Az Iszlám Állam Khoraszán Tartomány (ISIS-K), az Iszlám Állam (ISIS) regionális ága vállalta magára a támadást, és válaszul amerikai dróncsapás indult ellenük, a Pentagon pedig azt állította, hogy megölt egy ISIS-K “tervezőt” és egy másik “segítőjét”, de egyikük nevét sem kívánta nyilvánosságra hozni.

A Reuters hírügynökség jelentése szerint a helyiek egy rakétát láttak becsapódni az egyik lakónegyedbe, ennek alapján nem öngyilkos merényletről van szó. Egyelőre nem tudni, vannak-e áldozatok, illetve kik állnak a merénylet mögött.