Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
387,34 Ft
Font
439,64 Ft
Bitcoin
27,980 $

Riasztó ütemben szedi áldozatait a koronavírus Japánban

Fotó: unsplash
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Januárban tízezer fölé nőtt az áldozatok száma, ezzel a decemberi negatív rekord is megdőlt.

November óta folyamatosan romlanak a koronavírushoz kapcsolódó halálozási adatok Japánban. A januári halálozási szám 10 124-re emelkedett a december 7600-hoz képest – közölték a prefektúrák jelentéseit.

Soron kívül Nagyon szigorú intézkedést vezetett be Utah állam a tizenévesek számára

Szombaton országszerte mintegy 54 800 új fertőzést jelentettek, a prefektúrák vezetése szerint 533 beteg állapota válságos, csak az elmúlt 24 órában 252 új halálesetről érkezett hír – írja a TRTWorld.

Japán így is enyhítésre készül

Korábban Japán kormánya úgy döntött, hogy májustól a koronavírus orvosi státuszát a szezonális influenzáéval és más gyakori légúti fertőzésekkel azonos kategóriába sorolja vissza.

Japán miniszterelnöke, Fumio Kisida közölte, hogy a maszkviselést az állampolgárok döntésére bízzák, az állam célja pedig az, hogy folyamatosan visszatérjenek a normális kerékvágásba az iskolákban, a munkahelyeken, és az „élet minden területén”.

Az ázsiai szigetországban már a világjárvány kitörése előtt is sokan használtak maszkot, a kormány bejelentését követően elvégzett felmérések pedig azt mutatják, hogy ez a későbbiekben sem fog változni.