Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

Rettegnek az energiaválságtól a németek, most épp a gyertyafelhalmozás a divat

Fotó: Pixabay
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Ami a koronavírus idején a toalettpapír volt, az az energiaválság alatt a gyertya – nem bízzák a véletlenre a készleteket a németek.

A Bauhaus német barkácsáruház közleménye szerint Németországban jelentősen megugrott a gyertyák iránti kereslet, a tavaly téli eladási eredményekhez képest csaknem 25%-kal – számolt be róla a napi.hu.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A jelenség leginkább az orosz-ukrán háborúhoz, illetve az ennek mentén kialakuló energiaválsághoz köthető, a termékek közül pedig mindegyik népszerű lett, legyen szó teamécsesről, vagy éppen oszlopgyertyákról.

Karácsonyi spórolásra kérték a német lakosságot

Annak ellenére is folytatódik a háztartások felhalmozása, hogy Németország katasztrófavédelmi hivatala a héten kijelentette, hogy rendkívül valószínűtlen a kiterjedt, hosszan tartó áramkimaradás, de még régiós szinten is csekély az esélye.

A karácsonyfa-árusok is kapva kaptak az alkalmon és már most valódi gyertyákat kínálnak a fa mellé, ezzel is energiatakarékosabb alternatívát nyújtva. A német közszolgálati televízió azonban a tűzveszélyre figyelmeztetett.

A németországi Környezetvédelmi Akció szervezet pedig arra kérte a német lakosságot, hogy az idei ünnepek alkalmával ne vigyék túlzásba a bel- és kültéri fénydíszítéseket.