Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Két éven belül útnak indulhatnak az első repülő taxik

Az Egyesült Királyság közlekedési minisztériuma ambiciózus tervet terjesztett elő a repülő taxik 2025-ig történő bevezetésére.

...svg content...Fotó: Unsplash/Waldemar
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A Közlekedési Minisztérium (DfT) legfrissebb tervezete szerint 2025-ben felszállhat az első pilótával irányított légi taxi az Egyesült Királyságban, 2030-ban pedig az első pilóta nélküli repülésre is sor kerülhet. A terv előrejelzése szerint a drónok széles körű alkalmazása a bűnüldözés és a sürgősségi orvosi szállítások terén is elterjedhet a következő egy évtizedben.

A DfT szerint ez a stratégiai kezdeményezés egy olyan új közlekedési korszakba repítheti az országot, amelyet korábban csak a sci-fi filmekben képzeltek el, ráadásul pozitív anyagi vonzatai is lesznek, ugyanis a számítások szerint a szektor 2030-ra 45 milliárd fontot jelenthet majd a gazdaság számára. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

„Az akkumulátortechnológia rohamos fejlődése át fogja alakítani a közlekedést”, jelentette ki Anthony Browne repülésügyi és technológiai miniszter, majd hozzátette, jelenleg azon dolgoznak, hogy az Egyesült Királyság vezető szereplőként jöjjön ki ebből az átalakulásból, írja a Sky News.

Nem a szigetországiak azonban az egyetlenek, akik hasonló módon gondolkodnak, ugyanis Eric Adams, New York polgármestere már tavaly novemberben előterjesztett egy stratégiát, melynek célja, hogy a 2025/2026-os évekre elektromos légi taxikat használjanak a repülőtéri ingázáshoz.

A hasonló javaslatok további előnye lehet, hogy az elhanyagolt, kisebb repülőterek is új funkcionalitást kaphatnak, ugyanis az elektromos hajtású, függőleges fel- és leszállást alkalmazó légi járművek csomópontjaiként szolgálhatnak.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.