Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

Januártól rengeteg rendőrnek nőtt jelentős mértékben a bére

Többek között a rendőrök is jelentős béremelést kaptak 2024 januárjától.

...svg content...Fotó: Rendőrök a Krisztina körút és a Kuny Domokos utca kereszteződésében, ahol szemétszállító gépkocsi és személyautó ütközött 2023. december 10-én. A balesetben ketten megsérültek. MTI/Mihádák Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Január elsejétől átlagosan 79 500 forinttal emelkedett a rendvédelmi dolgozók bére – jelentette be Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán. Az államtitkár tájékoztatása szerint a béremelés több mint 56 ezer embert érint, rendőröket, tekeseket, idegenrendészeti dolgozókat, börtönőröket, katasztrófavédelmi dolgozókat és tűzoltókat. Az emelés fedezeteként idén több mint 60 milliárd forintos többletet tartalmaz a költségvetés – tette hozzá.

Rétvári Bence emlékeztetett: 2022-ben már volt egy 116 ezer forintos béremelés, ezt egészíti ki a mostani. „Az, aki 2022-ben tiszthelyettesként 267 ezer forintot keresett, ő most már 463 ezer forintot keres. Az, aki korábban tisztként 2022-ben 393 ezer forintot keresett, most már 589 ezer forintot keres” – részletezte.

Az államtitkár kijelentette: Magyarország „a béke és biztonság szigete”, ehhez a biztonsághoz, ehhez a rendhez viszont a rendvédelmi dolgozók munkája is szükség volt. „Így értük el, hogy ma már Magyarország a világ húsz legbiztonságosabb országa közé tartozik” – jegyezte meg, kiemelve: a bajban mindig számíthattunk a rendvédelmi dolgozókra, ezért a rendvédelmi dolgozók is számíthatnak a kormányra.

(MTI)

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A MÁV-Volán-csoport megerősítette, a nagy hőségre való tekintettel folytatják a vízosztást a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon.