Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,07 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,32 Ft
Bitcoin
61,140 $

Rekordszámú covid-megbetegedést regisztráltak Pekingben, hárman életüket vesztették

Az ország továbbra is ragaszkodik a zéró-covid politikához, a túl szigorú korlátozások azonban súlyos következményekkel lehetnek a gazdaságra nézve.

Fotó: Védőmaszkos gyalogosok Pekingben 2022. november 22-én. A kínai fővárosban múzeumokat, parkokat és bevásárlóközpontokat zártak be a koronavírus-fertőzések emelkedő száma miatt, más kínai nagyvárosokban közben tömeges teszteléssel igyekeznek elejét venni egy új járványhullámnak. MTI/AP/Andy Wong
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kedden újabb rekordszámú, covidhoz köthető megbetegedéseket regisztráltak Pekingben, miközben a kínai főváros egyre szigorúbb korlátozásokkal néz szembe, amelyek miatt online oktatást és home office-t vezettek be, valamint számos helyet, köztük éttermeket, parkokat és éttermeket is bezártak.

Az egészségügyi hatóságok szerint országszerte több mint 28 ezer új fertőzést jelentettek, ebből Kuangtung tartományban 16 ezer, míg Csungking városában 6300 esetet regisztráltak, a hétvége folyamán pedig három idős, más alapbetegségben szenvedő pekingi lakos halt meg. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

A fővárosban szintén megugrott a megbetegedések száma az elmúlt napokban, ami azt jelenti, hogy a vasárnapi 621-ről több mint kétszeresére, 1438-ra emelkedtek a számok kedden, s ez világjárványügyi rekordot jelent a várost illetően – írta a CNA.

Kínában továbbra is ragaszkodnak a zéró-covid politikához, ugyanis kezdetben nagy sikerrel alkalmazták a gyors zárlatokat, a tömeges teszteket és a karanténokat a járvány megfékezésére, ám ez mostanra már jóval kockázatosabbá vált a gazdaság szempontjából.

Emiatt a tisztviselők arra jutottak, hogy igyekeznek mindinkább elkerülni az olyan, egész városokra kiterjedő lezárásokat, mint amilyenre Sanghajban is sor került áprilisban, ugyanis több szempontból is megpróbáltatásokat jelentett, s ez súlyos következményekkel járna a mostani helyzetben.

A bolondok aranya sokkal értékesebb lehet, mint eddig gondolták

Az Egyesült Államokból származó piritmintákban meglepő mennyiségű lítiumot találtak.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.