Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Rekordszámú bébifókát észleltek Norfolk partjainál

Fotó: Unsplash/Louis Tripp
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ez pedig egy rendkívül jó hír, hiszen a most mért szám közel kétszerese a 2019-20-as tél során mért adatoknak.

A Guardian jelentése szerint rekordszámú bébifókát észleltek a tudósok Norfolk partjainál, egészen pontosan 3796 bébit, ez a szám pedig csaknem kétszerese a 2019-20-as télen mért adatoknak. Ez tehát azt jelenti, hogy a mai napig összesen 3796 bébifóka született Norfolknál, míg az önkéntesek összesen 1169 felnőtt példányt észleltek.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Peter Ansell, a Friends of Horsey Seals elnöke örömmel osztotta meg:

“Ez egy egészséges kolónia jele. Ez a halaknak köszönhető. Az Északi-tenger jelenleg elegendő halat biztosít több ezer fóka számára, és ez egy jó hely nekik, ahol partra szállhatnak és szaporodhatnak.”

A fókák minden évben november és január között telepednek le a partokon, hogy aztán Norfolkban szaporodjanak. A bébifókák három hétig táplálkoznak a parton anyatejjel, és kifejezetten gyors ütemben növekednek ez idő alatt.

A táplálkozási időszak végeztével pedig a felnőtt nőstény fókák távoznak, míg a bébifókák a parton maradnak, egészen addig, amíg le nem vedlik jellegzetes fehér bundájukat, mely folyamat jellemzően három hétig tart.

Érdekesség, hogy a világ szürkefóka-populációjának mintegy fele a brit partvidéken él, Norfolk pedig egy fontos szaporodási terület számukra. A Waxham és Winterton közötti fókapopuláció pedig minden télen látogatók ezreit vonzza a régióba.