Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Rekordokat döntöget a Barbie a mozikban, 700 millió dollár a globális bevétel

Könnyen meglehet, hogy a Barbie című film belép az egymilliárd dolláros klubba is.

...svg content...Fotó: EPA/ANDY RAIN
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Barbie című film egészen elképesztő nézőszámot, ezzel együtt pedig bevételt is generált a mozikban, s úgy tűnik, semmi sem állhat Greta Gerwig filmjének útjába az abszolút siker felé vezető úton: a Barbie ugyanis vasárnapra elérte a 700 millió dolláros globális bevételt a mozikasszáknál.

Ezen a héten 578,5 millió dollárt hozott a konyhára a film, és már most borítékolható, hogy hamarosan belép az egymilliárd dolláros klubba is, s minden idők legnagyobb bevételt hozó, női rendezői filmje lesz. Ráadásul a Barbie és Christopher Nolan Oppenheimere minden idők ötödik legnagyobb hetét produkálta az amerikai jegypénztáraknál. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

A négy legnagyobb bevételt hozó hetet olyan filmek vezették, mint a Bosszúállók: Végjáték, a Star Wars: Az ébredő Erő (a film két héten át is vezette a listát) és az Avatar. Észak-Amerikában a Barbie csütörtökön további 21,2 millió dollárt keresett, így az amerikai összbevétel 258,2 millió dollárra nőtt, ami a Warner eddigi legnagyobb hete az amerikai jegypénztáraknál.

A kérdés már csak az, hogy a Barbie vasárnap estére pontosan hány nézőt csábít a mozikba: egyes becslések szerint már késő estére elérheti a 750 millió dolláros globális bevételt, ami azt jelentené, hogy az év harmadik legnagyobb címévé válna mindössze a második hétvége után.

Jelenleg az év globális csúcstartó filmjei az Illumination/Universal alkotása, a Super Mario Bros.: A film (1,34 milliárd dollár); a Marvel/Disney jóvoltából készült A galaxis őrzői: 3. rész (844,8 millió dollár) és a Universal által forgalmazott Halálos iramban 10. (704,9 millió dollár).

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a nyugdíjasokat is magukra hagyta

A Fidesz főpolgármester-jelöltje éles kritikákkal illeti Karácsony Gergelyt, most épp az idősebb emberek kapcsán.