Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Húszezer forint ütheti a markát annak, aki lecseréli elavult mobiltelefonját

Megkezdődött a használt mobilok csereprogramja, melyben 20 ezer forintos támogatás igényelhető.

...svg content...Twenty20
Mobil
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Összesen hétszáz helyszínen számítják be húszezer forintért a régi mobilokat egy február 14-én indult akcióban, ám az új telefon ára nem lehet több 120 ezer forintnál – olvasható a Világgazdaság beszámolójában.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztatása szerint az akcióba csaknem ötven cég regisztrált, ezek között a nagy mobiltávközlési szolgáltatók éppúgy megtalálhatók, mint elektronikai áruházláncok, hipermarketek, de kis, független kereskedők is jelentkeztek.

A sikeres pályázat feltétele volt, hogy a kereskedő tartson készleten 4G-képes mobilkészülékeket, ezenkívül minimális informatikai infrastruktúrára is szükség volt, hogy a csereprogram online adminisztrációját el tudják végezni. Feltétel volt az is, hogy a partnercég gondoskodjon a leadott használt telefonok veszélyes hulladékként történő, szakszerű megsemmisítéséről.

A csereprogramban minden magyarországi lakhellyel rendelkező természetes személy részt vehet, aki rendelkezik olyan használt 3G-s készülékkel, amelyet 2021. július 1. és december 31. között legalább egyszer hanghívásra, adatforgalomra vagy SMS küldésére, fogadására használt.

Ha marad a támogatási keretből, akkor májustól következnek a még régebben gyártott 2G-s készülékek. A támogatás igénybevételéhez a leadandó készülék mellett szükség lesz egy személyi azonosító okmányra és a lakcímkártyára is.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.