Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Rácz Jenő és Sárközi Ákos is keményen mondta meg a frankót A Konyhafőnökben

Rácz Jenő és Sárközi Ákos sem volt elégedett azzal, amit A Konyhafőnökben látott a versenyzőitől.

...svg content...Fotó: RTL Magyarország / SajtóKlub
TV

Takács Petra

Szerkesztő

Marika néni leleplezése előtt azonban a Középdöntő második napján újabb pontokért szálltak “pultba” a versenyzők – írja az RTL Magyarország az összefoglalójában az adásrészt követően.

A zsűri Izlandra kalandozott a triókkal, akik olyan különleges főalapanyagok közül választhattak, mint bárányborda, rénszarvas gerinc, juh comb, tőkehal, szardínia és kékkagyló. Emelett használhattak a versenyzők skyr-t, ami a joghurt, a sajt, a kefír és a tejföl izlandi keveréke. Soron kívül Változékony idő vár ránk pénteken, havas esőre is van kilátás

A jubileumi évadhoz elvárható módon a séfek és Zé ezúttal nem főételt, hanem egy amuse-bouche-t és egy előételt várt a csapatoktól. Előbbi vendégváró falatkákat jelent, koncentrált ízekkel és formákkal. Miután a séfek inspiráció gyanánt bemutatták, hogy ők mire gondoltak, azonnal üzent Rácz Jenő Marika néninek, aki szerint ezekkel az ételekkel nem lehet jól lakni: a fine dining éttermek degusztációs menüi ilyen kifinomult, apró falatkákat is tartalmaznak, de a menüsor végére senki sem marad éhes. Fördős Zé, aki járt már mindkét séf Michelin-csillagos éttermében, megerősítette, hogy “degeszre ette magát” mindkét helyen.

A második feladatban “belsőséges” hangulatba kerülhettek a csapattársak, ugyanis különböző állatok belsőségeivel dolgozhattak. Két-két egymást követő, harmonikus fogást várt a zsűri a versenyzőktől. Ehhez a gondolathoz olyan alapanyagokat társítottak, mint sertés agyvelő, sertésháló, sertés és csirke máj, csirkezúza, marha- és bárányvese, marha és báránypacal, valamint haltej és ikra.

A napot minden kétséget kizáróan a két pontot is bezsákoló piros csapat nyerte. A Középdöntő harmadik napján leleplezzük Marika nénit, aki már eddig is a “nézők hangja” volt A Konyhafőnök 10. évadában!

Rácz Jenő egy amuse-bouche-t, Sárközi Ákos pedig egy előételt készített, hogy megmutassák a versenyzőknek, milyen fogásokat lehet kihozni az előttük látható alapanyagokból. Az adagok aprók voltak, viszont a mögöttük lévő munka annál nagyobb.

„Mi ez a förmedvény?” – Sárközi Ákos többször is kidobta a kékek ételét. Laci Hanna utasítására belekezdett egy kuszkusz saláta elkészítésébe, azonban többszöri próbálkozásra sem tudták eltalálni azt az állagot, amit a séfjük szívesen látott volna a tányéron.

Rácz Jenő csalódottan szemlélte csapatát a kóstoláson, mert úgy vélte, hogy kudarcot vallottak a közös munka során. Legfőképpen Dóri, akitől sokkal többet várt konyhafőnökként.

Sárközi Ákos odapirított a csapatának: szerinte botrány rossz ételt készítettek. A kék csapat nehezen tudta követni Sárközi Ákos utasításait a főzés alatt, és ez az elkészült ételükön is meglátszott. Azonban nemcsak a mentoruknak nem tetszett a tányérjuk, Zé sem talált rajta egy jó elemet sem.