Rácz Jenő nem kicsit tette egyértelművé a dolgot
Rácz Jenő is finoman közölte a versenyzőkkel, mik azok a dolgok, amik már nem férnek bele A Konyhafőnökben.
Mielőtt végleg kialakulna a középdöntős mezőny, a versenyzőket rendesen megizzasztja a zsűri a „számonkérés” napján, ahol az eddig látottakat és tanultakat hajtják be rajtuk – írja az RTL Magyarország.
Sárközi Ákos ma még szigorúbban nézte a textúrákat, az ízeket és a koncepciókat.
Tavaszi hangulat áradt a stúdióban, zöldségek roskadoztak a pulton, amit egy zsákbamacska játékkal nehezített meg Fördős Zé. Szardíniakonzerv, sertésmájkrém, lecsókolbász, konzerv pacal és tömlős sajt is rejlett a zsákban. Ezeket párosíthatták össze a kékek a zöldségekkel.
A második feladatban szimultán főztek a versenyzők Rácz Jenővel. A Michelin-csillagos séf egy „egyszerű” tőkehalas curry-t készített a stúdióban – tudhattuk meg az adásrész utáni összefoglalóból.
Jön az utolsó elődöntő nap, a versenyzők párban dolgoznak majd a pultokban, a legjobbak a középdöntőbe jutnak, míg többen búcsúzni fognak a 10 millió forinttól és A Konyhafőnök trófeától. A tétnek megfelelően kezdődnek a komolyabb összefeszülések is, hiszen idén nincs szülinap balhé nélkül!
Sárközi Ákost felbosszantotta, hogy Marci palacsintákra pazarolta az idejét. Bartus Marcell ragaszkodott az eredeti koncepciójához, miszerint különböző színű palacsinták lesznek a tányérja ékei, azonban több próbálkozás után sem sikerült elérnie a kívánt állagot. A kilátástalan palacsintasütésének a mentora vetett véget.
Rácz Jenő: Aki nem tudja egy főzőversenyben, hogy kell egy majonézt csinálni, annak nincs itt helye. Jenő egyszerre kezdett egy hollandi mártás és egy majonéz készítésébe, amivel igencsak összezavarta a versenyzőit. Molnár-Thomka Hanna és Farkas Gábor sem tudta fejben tartani a recepteket, amivel kihúzták a gyufát a séfnél.